Groepenkast in Zwolle plaatsen of laten uitbreiden

Bij de bouw van een nieuwe woning kunt u niet aan het installeren van een groepenkast in Zwolle ontkomen. De groepenkast is een belangrijk onderdeel van de meterkast. In de meterkast komt de stroom uw woning binnen en wordt dit vervolgens over de verschillende groepen in huis verdeeld. Over het algemeen heeft iedere ruimte in huis een eigen groep in de groepenkast. Mocht de stroom in een van deze groepen uitvallen, bijvoorbeeld door een kortsluiting, dan hoeft dat geen effect te hebben op de andere groepen in uw woning. Het is erg belangrijk om goed na te denken over de indeling van deze groepen. Onze elektriciens staan voor u klaar, om u van advies te voorzien als u een groepenkast wilt plaatsen in Zwolle of de omgeving hiervan.

Veiligheidsrichtlijnen voor uw groepenkast in Zwolle

Wanneer u een groepenkast in Zwolle plaatst, dient u met verschillende veiligheidseisen rekening te houden. Wist u bijvoorbeeld dat een aanpassing aan de groepenkast betekent, dat uw meterkast als geheel aan de laatste veiligheidsrichtlijnen moet voldoen? Een uitbreiding van de groepenkast kan zodoende betekenen dat ook de meterkast moet worden aangepast.

Voordat wij de groepenkast in Zwolle installeren, zullen we u van persoonlijk advies voorzien. Het kan bijvoorbeeld slim zijn om uw keuken een losse groep te geven, nu steeds meer mensen overstappen op elektrisch koken. Datzelfde geldt voor de ruimte van uw cv-ketel, omdat woningen vaker van een elektrische warmtepomp worden voorzien. Het zou vervelend zijn als zo’n warmtepomp voor een overbelasting van groepen in de meterkast zorgt. Door u hierover te laten adviseren gaat u stroomstoringen tegen.

Uitbreiden van de groepenkast tegen overbelastingen

Mocht u momenteel al een groepenkast in huis hebben, dan kunt u deze laten uitbreiden als u bijvoorbeeld voor een aanbouw aan uw woning kiest. Ook komt het steeds vaker voor dat mensen een oplaadpaal voor hun elektrische auto in huis willen plaatsen. Deze oplaadpalen kunnen vaak niet op een bestaande groep worden aangesloten. Dit zou vrijwel meteen voor een overbelasting van zo’n groep zorgen. Door de groepenkast vooraf uit te breiden met een extra groep kan een overbelasting en daarmee een stroomstoring voorkomen worden.

Bent u benieuwd of het ook in uw woning verstandig is om voor een uitbreiding van de meter- of groepenkast in huis te kiezen? Onze ervaren elektriciens in Zwolle komen graag eens bij u langs om u persoonlijk advies te geven over de indeling van de groepenkast.

Bel nu onze elektricien

Waarom kiest u voor ons?

Direct bereikbaar in Zwolle en omgeving
24-uurs elektricien
Uw persoonlijke specialist
Voordelige prijzen

Neem contact op

Heeft u vragen over een van onze diensten? Neem dan contact met ons op. Wij zullen u 24/7 te woord staan. U kunt bij ons terecht voor alle elektrawerkzaamheden.

Menu
Call Now Button